Skip to content

Business Controller

Nederland, Gelderland, NijmegenFinance

Functieomschrijving

Ben jij een ondernemende Business Controller die het als een uitdaging ziet om deze nieuwe rol in onze organisatie vorm te geven en onze Directie en managementteam van de juiste adviezen te voorzien zodat we met onze app BLOX nog groter kunnen worden? Lees snel verder!


BTC Direct en BLOX zijn twee merken met één missie; crypto voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken. Via onze producten maken we het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier crypto te kopen en verkopen. Inmiddels bestaat onze organisatie uit 90 (crypto) enthousiastelingen en zijn we nog steeds groeiende. De crypto-sector is hot en er zijn oneindig veel kansen die er om schreeuwen om benut te worden. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van een ambitieus en gedreven team in één van de meest dynamische sectoren van de wereld? Dan is deze rol misschien iets voor jou!


We zoeken mensen die enthousiast, flexibel zijn en initiatief durven te nemen. Maar we vinden het vooral belangrijk dat jij dit op je eigen manier kan doen! We plannen regelmatig leuke bedrijfsuitjes, crypto gerelateerde workshops en er is altijd een vrijdagmiddag borrel. Daarnaast vinden we vitaliteit ook erg belangrijk. Er is voor iedereen vers fruit en je kan wekelijks aansluiten bij onze bootcamp - gegeven door een van onze collega’s.


Als Business Controller kom je te werken in ons Finance team. Inmiddels is dit team uitgegroeid tot een team met vijf (crypto)enthousiastelingen, waar Martijn eindverantwoordelijk is. In dit jonge team wordt hard gewerkt maar vooral ook hard gelachen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de administratie, treasury en managementinformatie van de organisatie.


Waar ga je aan meewerken?

In de rol van Business Controller word je verantwoordelijk om op basis van de geanalyseerde data adviezen te geven over de verdere ontwikkeling van onze app; BLOX.

Op basis van informatie uit de business, administratie en externe bronnen onderzoek jij waar verbeteringen en kostenbesparingen mogelijk zijn. Verder voer jij verschillende analyses uit, waarbij je onder andere gaat kijken naar de effectieve inzet van de marketingactiviteiten en de bijbehorende budgetten. Ook neem je de verschillende klantsegmenten en marktomstandigheden onder de loep en analyseer jij hoe de huidige positie van BLOX zich verhoudt ten opzichte van directe concurrenten. Indien nodig zoek je de samenwerking op met onze Data Analist.


Verder zal je….

 • Een bijdrage gaan leveren aan het opzetten en verbeteren van het budgetproces en de daaropvolgende periodieke monitoring en analyse;
 • Bijdragen aan de verdere verbetering van de interne stuur- en verantwoordingsinformatie, inclusief het begeleiden en challengen van de verschillende afdelingen;
 • De (financiële) forecasts en scenario analyses verder gaan ontwikkelen en onderbouwen.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, met de mogelijkheid om gedeeltelijk in bitcoin te worden uitbetaald; 💰
 • We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom stellen we een persoonlijk ontwikkelingsbudget beschikbaar; 🎓
 • Pensioenregeling via Brand New Day; 📈
 • 25 vakantiedagen ; 🏝
 • Ben je jarig, dan ben je die dag lekker vrij; 🎉
 • Iedere week wordt er een bootcamp georganiseerd door onze collega Paul; 🏋️‍♀️
 • Wil jij af en toe thuiswerken? Dan kan dat natuurlijk! 🏡
 • Een gloednieuwe Macbook, om altijd en overal te kunnen werken; 💻
 • Veel activiteiten buiten het werk, zoals de jaarlijkse deelname aan verschillende sportactiviteiten, borrels en legendarische teamuitjes. 🍻

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Heb jij altijd al de vrijheid willen hebben om je eigen rol vorm te geven binnen een aantal geschetste kaders? De rol van Business Controller is een nieuwe functie binnen onze organisatie en vergt dus veel van je zelfstandigheid en het vermogen om met nieuwe initiatieven te komen. Verder zoeken we iemand die communicatief sterk is en wanneer het nodig is een goed onderbouwde discussie kan voeren.


Verder verwachten we dat je beschikt over de volgende punten:

 • Je bent in het bezit van een HBO of WO diploma;
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaar ervaring als Business Controller;
 • Je hebt ervaring met het analyseren van data en SQL en Excel kent geen geheimen voor je;
 • Je hebt een goed begrip van hoe bedrijfsprocessen effect hebben op de P&L.


Heb jij veel ‘vinkjes’ kunnen zetten? Solliciteer dan snel en wie weet drinken we snel een kop koffie of thee met elkaar.


Is ervaring in de crypto een vereiste? Nee, we zouden het wel leuk vinden als je affiniteit hebt met de branche en hier graag over zou willen leren.