Skip to content

Java Developer

Nederland, Gelderland, NijmegenDevelopment

Functieomschrijving

Heb je ooit de pijn ervaren van het uitleggen van crypto aan je vrienden en familie? Het eindigt meestal met het feit dat ze je wat geld geven, zodat je het voor hen kunt kopen. Die dagen behoren tot het verleden. We hebben het handelen in crypto voor iedereen leuk en gemakkelijk gemaakt. Als Java Developer ga jij meewerken aan de verdere ontwikkeling van onze app.

BTC Direct en BLOX zijn twee merken met één missie; crypto voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk maken. Via onze producten maken we het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier crypto te kopen en verkopen. Inmiddels bestaat onze organisatie uit 90 (crypto) enthousiastelingen en zijn we nog steeds groeiende. De crypto-sector is hot en er zijn oneindig veel kansen die er om schreeuwen om benut te worden. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van een ambitieus en gedreven team in één van de meest dynamische sectoren van de wereld? Dan is deze rol zeker iets voor jou!

We zoeken mensen die enthousiast, flexibel zijn en initiatief durven te nemen. Maar we vinden het vooral belangrijk dat jij dit op je eigen manier kan doen! We plannen regelmatig leuke bedrijfsuitjes, crypto gerelateerde workshops en er is altijd een vrijdagmiddagborrel. Daarnaast vinden we vitaliteit ook erg belangrijk. Er is voor iedereen vers fruit en je kan wekelijks aansluiten bij onze bootcamp - gegeven door een van onze collega’s.

Als Java Developer kom je te werken in het backend team van BLOX. Dit team is uitgegroeid tot 12 (crypto)enthousiastelingen, waar Paco eindverantwoordelijk is. Samen werken ze dagelijks aan het optimaliseren van een van de meest gebruiksvriendelijke apps in de crypto; BLOX

Waar ga je aan meewerken?

Als Java Developer ben je samen met de andere Java Developers in een multidisciplinair team verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van onze app en webapplicatie. Waarbij onze users op een makkelijke en intuïtieve manier toegang krijgen tot een veelheid aan cryptocurrencies.

Wat zal jouw impact zijn als Java Developer? Voor het komende jaar willen we een aantal nieuwe features toevoegen aan onze app. We willen mensen de kans bieden om door middel van crypto staking rendement op hun coins te geven. (Ja! je kunt beloningen krijgen voor alleen het houden van je crypto-activa). Of wat dacht je van mensen een creditcard aanbieden die volledig ondersteund wordt door crypto-activa (helemaal geen traditionele munteenheden)?

Om dit allemaal te doen, ontwikkel en onderhoud je een zeer schaalbaar platform met behulp van microservices op Kubernetes in GCP. Dit hebben we gecreëerd door gebruik te maken van event-sourcing architectuur waardoor onze componenten horizontaal schaalbaar kunnen opereren. Dit, gecombineerd met het gebruik van CQRS als ontwerpprincipe en Reactive Programming om optimaal te profiteren van asynchrone operaties, stelt ons in staat om een financiële markt als crypto aan te kunnen waar volatiliteit en sterke prijsfluctuaties inherent zijn.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, met de mogelijkheid om gedeeltelijk in bitcoin te worden uitbetaald; 💰
 • We vinden het belangrijk dat jij je blijft ontwikkelen. Daarom stellen we een persoonlijk ontwikkelingsbudget beschikbaar; 🎓
 • Pensioenregeling via Brand New Day; 📈
 • 25 vakantiedagen; 🏝
 • Ben je jarig, dan ben je die dag lekker vrij; 🎉
 • Iedere week wordt er een bootcamp of andere sportactiviteit georganiseerd; 🏋️‍♀️
 • Wil jij af en toe thuiswerken? Dan kan dat natuurlijk! 🏡
 • Een gloednieuwe Mac of Linux laptop, om altijd en overal te kunnen werken; 💻
 • Veel activiteiten buiten het werk, zoals de jaarlijkse deelname aan verschillende sportactiviteiten, borrels en legendarische teamuitjes. 🍻

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

In deze rol is het belangrijk dat je kwaliteit van je code hoog in het vaandel hebt staan. Daarnaast weet je van aanpakken en vind je het leuk om altijd naar verbeteringen te kijken. Verder beschik je over de volgende ervaring:

 • Minimaal 4 jaar ervaring als Java Developer

 • Je hebt kennis van Spring framework

 • Je bent bekwaam in het ontwikkelen van RESTful API's

 • Eerdere ervaring met MicroService-architectuur en hun communicatiemiddelen is een pré

 • Ervaring met Spring WebFlux en reactive programming is een pré

 • Docker en Kubernetes kennis is een pré

 • Ervaring met CQRS en DDD (domain driven design) met behulp van AxonFramework is een pré

Heb jij veel ‘vinkjes’ kunnen zetten? Solliciteer dan snel en wie weet drinken we snel een kop koffie of thee met elkaar.


Is ervaring in de crypto een vereiste? Nee, we zouden het wel leuk vinden als je affiniteit hebt met de branche en hier graag over zou willen leren.